keskiviikko 22. elokuuta 2012

Pinkkiä Kupsu-puuroa

Mun mummo teki aina meille lapsille "kupsu-puuroa", siis vispipuuroa, varmaan kullakin murteella on omat nimensä tällekin "rakkaalle lapselle".

Meidän pojille "pinkki-puuro" on puuroista herkuin ja paras. Tykkään siitä itsekin, kun vain muistaa lisätä tarpeeksi sokeria :)



Tällä ohjeella itse valmistan tämän iltojen ilon ja lasteni herkun:

7 dl vettä
3dl puolukoita tai punaisia viinimarjoja
3/4 dl sokeria
1 1/2dl mannasuurimoita

tai nykyään teen näillä mitoilla:

2 l vettä
rasiallinen puolukoita tai punaisia viinimarjoja
2 dl sokeria
4 dl mannasuurimoita

1. Kiehauta vesi ja lisää siihen marjat ja sokeri.
(jos punaiset viinimarjan on kerätty pensaista rankoineen,
siivilöi marjat liemestä keittämisen jälkeen)
2. Vatkaa suurimot joukkoon ja hauduta puuroa 15minuuttia.
Hämmennä välillä puuhaarukalla.
3. Anna puuron jäähtyä.
4. Kaada puuro isoon kulhoon ja vatkaa se kuohkeaksi
kierre- tai sähkövatkaimella.
5. Tarjoa maidon kera.

Lähde: Parasta Kotiruokaa, Aura Liimatainen, WSOY


Itse nuukana keitän marjat kahdessa litrassa vettä. Keittämisen jälkeen kaadan litran kannuun, säilön sen seuraavaa kertaa varten. Kattilaan jääneeseen litraan, lisään litran vettä. Näin saan rasiallisesta marjoja 4 litraa puuroa.


Suosittelen iltapalaksi, aamupalaksi, välipalaksi ja miksei lounaaksi, NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!