tiistai 11. maaliskuuta 2014

Makuja lapsuudesta, lihapiirakka

Tykkään kaikista vanhoista, semmoisista lapsuuden resepteistä, ruuista ja mauista. Mummon ohjeista ja äidin tekemistä herkuista. Samoista jutuista ovat oppineet tykkäämään myös poikaipanat.

Yhdeksi lemppari-iltapalaksi meillä on tullut semmoinen ruoka, jota minäkin söin pienenä. Helppo, nopea ja täyttävä. Toimii kyllä myös ruokana, kera salaatin. Usein teenkin tätä reilusti, että riittää useammaksi päiväksi.


Tarvitset:
- 500 - 800g voi- tai lehtitaikinaa
- 400 g jauhelihaa
- muutama desi keitettyä riisiä
- kananmuna
- suola, valkopippuri
- kananmunaa voiteluun

Näin teet:
Kaulitse taikinasta kaksi ohutta levyä, 800g riittää oikein hyvin pellilliseen. Keitä riisi sekä paista ja jauheliha. Sekoita ne keskenään ja mausta ainakin suolalla sekä valkopippurilla, muitakin mausteita kannattaa kokeilla. Lisää seokseen kananmuna. Levitä jauheliha-riisi-seos tasaisesti toisen kaulitun levyn päälle. Nosta toinen kaulittu levy seoksen päälle. Painele taikinan reunat kiinni sormin, halutessasi kauniin reunan, voit painella siihen kuvion haarukalla. Pistele haarukalla reikiä taikinan pintaan ja voitele pinta munalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Me laitettiin lihapiirakka uuniin ja lähdettiin pienelle iltalenkille, ihanan keväinen oli maaliskuinen ilta. Nautimme arjen pienistä ihmeistä.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!